Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk         Fotogaléria z turnaja:    Album-01    Album-02


 

 

Uličný hokejový turnaj v Oravskej Porube

nedeľa 24. januára 2016

 
 

 

   Zimy sú aké sú v posledných rokoch, ale v tomto roku sa podarilo vystihnúť krátke mrazivé obdobie a znova sme mali v Porube Uličný hokejový turnaj. Znova zabojovali nadšenci, v predstihu urobili ľad a v nedeľu 24. januára sme ešte chytili "posledný deň", keď ako tak mrzlo a klzisko "v Kurínoch" ožilo hokejom. Popri piatich "dospelých" mužstvách sa predstavili aj najmladší žiaci a podľa toho, čo vo svojom krátkom zápase predviedli, máme o pokračovanie hokeja v Porube postarané. Dúfajme, že ich to bude aj naďalej baviť (aj ich rodičov) a o pár rokov bude o nich počuť aj ďalej ako v Porube a Kubíne.

   "Hlavný turnaj" bol obsadený 5 mužstvami, a bol výsledkami tak vyrovnaný ako ešte asi nikdy. Hralo sa systémom "každý s každým" (zápas trval 2x10 minút s krátkou prestávkou na výmenu brán. Na ihrisku boli po 4 hráči za mužstvo.) Do poslednej chvíle sa hralo o celkové víťazstvo, po ktorom siahali až tri mužstvá a ani posledné miesto nebolo isté. Nakoniec to na svoju stranu strhli Hasiči II a možno aj trochu nečakane uzatvorili tabuľku Hasiči I. Ako som spomínal, turnaj bol trochu poznamenaný mäkkým ľadom na úvod, ale postupne sa to zlepšilo.

   Tiež sa ukázalo, že pár detailov v pravidlách bolo nedotiahnutých, ale nakoniec sa dohralo v kľude a zhode, bez nervozity a došlo aj na víťazné dvíhanie "Porubského Stanley Cupu". Na záver si prišlo na svoje každé mužstvo pokiaľ ide o "víťazné" šampanské a ocenení boli aj jednotlivci: Ako najlepšieho hráča turnaja vyhodnotila komisia expertov Lacka Kuriša a ďalší z Kurišovcov - Bohuš bol ocenený ako "najskúsenejší účastník". Gratulujeme víťazom, oceneným a  zúčastneným. Tak isto obrovské ocenenie patrí aj organizátorom turnaja, bufetárom a rozhodcovi-komentátorovi za mantinelom ako aj divákom, ktorí prišli podporiť hráčov. Ktovie kedy, ale dúfajme, že nám Zima znova umožní ďalšie pokračovanie v nasledujúcich rokoch.

 

 

  

 

( záber v plnom rozlíšení 3.2 MB )

 

 

Výsledky zápasov a konečné poradie (výsledkové dvere)

Vyšný Koniec - Stred  7 : 4
Hasiči II - Diel  6 : 7
Hasiči I - Vyšný Koniec  5 : 5
Stred  - Hasiči II  1 : 8
Diel - Hasiči I  6 : 4
Vyšný Koniec - Hasiči II  4 : 5
Stred - Diel  6 : 6
Vyšný Koniec - Diel  8 : 6
Stred - Hasiči I  9 : 4
Hasiči I - Hasiči II  3: 11

 

Konečná tabuľka

 

1.   Hasiči II   (zostava) 4 3 0 1 30 : 15    6  bodov
2.   Vyšný Koniec   (zostava) 4 2 1 1 24 : 20    5  bodov
3.   Diel   (zostava) 4 2 1 1 25 : 24    5  bodov
4.   Stred   (zostava) 4 1 1 2 20   25    3  body
5.   Hasiči I   (zostava) 4 0 1 3 16 : 31    1  bod

  

 

Fotogaléria z turnaja 2016:  Album-01    Album-02

 

Foto zúčastnených mužstiev:

 

Hasiči II (foto v plnom rozlíšení 1.9 MB)                            Vyšný Koniec (foto v plnom rozlíšení; 1.5 MB)

 

Diel (foto v plnom rozlíšení; 1.4 MB)                          Stred (foto v plnom rozlíšení; 1.6 MB)

 

       Hasiči I (foto v plnom rozlíšení; 1.7 MB)                                     Mladé nádeje ( foto v plnom rozlíšení, 1.8 MB )


Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk         Fotogaléria z turnaja:    Album-01    Album-02