Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk      Albumy so zábermi:      album 01     album 02


 

XXII. Dni obce Oravská Poruba v roku 2023

 ( nedeľa, 25. júna 2023)

 

 

 

 

 

 

 

   Vlani padla aj taká hláška, že možno sa dočkáme takých Dní obce, keď všetci vystupujúci budú iba z Poruby. Myslené to bolo tak, že v Porube máme množstvo talentov, ktorí dorastajú a aj hotových umelcov, že by to poľahky stačilo na bohatý program. A v tomto roku sme k tomu dosť výrazne priblížili. Ale boli tu aj iné dôvody. V príhovore ich naša starostka zhrnula heslom "Sami sebe". Takže porubská omladina a aj nestarnúca Porubänka sa predviedli pred svojimi a ukázali zo svojho umenia. Ale nezabudlo sa ani na našich najbližších susedov zo Žäškova a Veličnej, nech vieme, čo sa deje aj vo svete mimo Poruby. Záver programu už patril z tohto pohľadu "úplne vzdialenému svetu" zo Žiliny (Oprášené krpce) a Novej Ľubovne (skupina Bravo). Pre neskoršie spomínanie pripájam aj celý program podľa oficiálneho plagátu tohtoročných Dní obce. Podľa tohto plagátu bola ich súčasťou aj sobotná Jánska vatra Za Hôrkou.

   Myslím, že to všetko nakoniec dopadlo dobre. Aj počasie prialo. Ani nepieklo, ani nás nevytápalo. Ľudí prišlo dosť, poobdivovali si svojich, popripíjali si na zdravie, pohostili sa skvelým gulášom, aj Haťa Paťa bol, mnohým z nich šťastie prialo v tombole ....

 

 

   Na záver patrí poďakovanie všetkým účinkujúcim a aj organizátorom a ďalším, ktorí nejako pomohli (tu je napríklad zoznam darcov, ktorí prispeli: strana 1, strana 2) k dobrému výsledku. Dovidenia o rok, prípadne aj skôr na iných spoločných akciách.

 

Albumy so zábermi:

 

   album_01           album_02

 

 

 


Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk      Albumy so zábermi:      album 01     album 02