Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk      Albumy so zábermi:      album 01     album 02


 

XXII. Dni obce Oravská Poruba v roku 2024

 ( nedeľa, 30. júna 2024)

 

 

 

 

 

 

 

   V tomto roku sa Dni obce ešte viac priblížili k tomu, že účinkujúci budú iba z Poruby, alebo budú mať ku Porube nejaký priamy vzťah. Nuž, možno s radosťou konštatovať, že talenty pokračujú v umeleckom napredovaní a možno sa dočkáme aj situácie, že bude taký pretlak účinkujúcich, že sa budú robiť v predstihu nejaké prehrávky, alebo nejaká iná kvalifikácia pre vystúpenie na Dňoch obce. Uvidíme. V každom prípade, možno to považovať za radostný trend. Hádam sa aj naďalej takto udrží.

   Aj v tomto roku boli Dni obce spojené s Vatrou, ktorá by sa dala skôr nazvať "Petro-Pavlovská" ako Jánska. Zdá sa, že ten posunutý termín ľudí nijako nepoplietol a pod horou sa ich znova zišlo dosť a aj napriek súčasným horúčavám sa nechytila hora. (Kto si chce pozrieť dianie na Vatre, tak tu je link: Vatra 2024).

   V sobotu bola športová zložka Dní obce, keď sa odohral futbal medzi Porubou a Veličnou. Tu je tiež zopár záberov: futbal Poruba - Veličná.

 

   Hlavný program bol už tradične v nedeľu poobede v Amfiteátri. Tu je plagát s programom. Ako som už vyššie spomínal, program bol vyplnený domácimi účinkujúcimi, no na úplný záver vystúpila skupina Basawell z Prešova. Chlapci sa predviedli v naozaj výbornom štýle a zapadli do programu skvele.  Počasie prialo, možno až príliš - pokiaľ ide o to teplo. Ale našťastie, po ruke bol bufet, bufetári aj bufetárky sa činili ako vedeli, veľká vďaka za ich starostlivosť. Aj o guľáš bolo postarané, aj tombola mala svojich šťastlivcov....

 

   Tak ako v iných rokoch znova prispelo množstvo darcov (tu je ich zoznam: strana 1 a strana 2) na tombolu a iné veci. Bolo aj množstvo ďalších, ktorí sa nedostali na žiadny zoznam, ale tiež pomohli pri prípravách, organizácii, či inak úplne nenápadne, ale tiež to dobre pomohlo ku celkovému priebehu. Ďakujeme všetkým za vydarený výsledok.

 

   Dovidenia o rok, prípadne aj skôr na iných spoločných akciách.

 

Albumy so zábermi:

 

   album_01           album_02

 

 

 


Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk      Albumy so zábermi:      album 01     album 02